BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, January 13, 2012

Oreo Cheese Cake :-) NYUM2X

Assalamualaikum...
lma jugk la x update blog niyhh. ok lah aku straight 2 de point ok ??
AKU DH TRY WT OREO CHEESE CAKE~~ hihihi ^_^ PEBERET CAKE AKU LAH 2. nseb baek mnjdi... nk resepi ?? bleyy. jap eaaa



Bahan-Bahan
200 gm Oreo (buangkan krimnya)-hancurkan
60 gm mentega (dicairkan)
1 biji lemon (diambil jusnya)
500 gm krim keju (creamcheese)
65 gm mentega (pada suhu bilik)
100 gm gula halus
2 sudu besar gelatine
300 ml whipping cream
100 gm biskut Oreo - dipotong 4


CARA

1. Gaulkan 60gm butter bersama 200gm biskut Oreo tadi dan bubuh ke dalam loyang kek keju (bulat) lalu tekan hingga mampat. Masukkan ke dalam peti sejuk.

2. Pukul whip cream sehingga pekat dan ketepikan.

3. Pukul krim keju bersama 65gm butter dan gula sehingga kembang dan putih.

4. Campurkan jus lemon dgn gelatine dan panaskan dlm microwave oven lalu kacau hingga gelatine larut.

5. Masukkan whip cream ke dalam mixture krim keju tadi (3) dan bubuh gelatine dan biskut Oreo. Gaul sehingga rata.

6. Sejukkan dalam peti sejuk selama 4-5 jam.

Kalau kowg wt btol2x. msti mnjdi. klau nk rezuk yg leby elk, gna la mixer (nk gna whisk pon bley, tpi lmbt)

SELAMAT MENCUBA :) 

Tuesday, December 13, 2011

Babysitter / Owg gaji ???

Assalamualaikum...
Skunk ny dh msok 2-3 mggu aku jga adik aku. Mklumlah, adk aku tusyen, aku pon ade klas, so aku kna jga adk aku laa. Mama g kje, ayh g kje (kdg2x outstation)  aku la yg amek tggungjawab diowg dua. Ape yg aku wt ?? jap eaa aku bgi list
* adk aku mnum air, tggl cwan (aku kutip,basuh)
* adk aku mkn nsik, tggl pggan (aku kutip,basuh)
* adk aku mndi, tggl tuala (aku kutip,jemur)
* adk aku bukk bju merata2x (aku kutip,bsuh)
* adk aku nk mkn nsik (aku msk nsik,msk lauk)
* blek tusyen, ada 2 bkul kain dlm washing mchne (aku jemur)
* dapur bersepah (aku kmas)
Bnyk lgi sbnr yg aku wt. Dh sape pon x nk TLG ! TLG SEPAHKAN ade laaa. Pnt la aku cm ny. Aku bukn kawen lgi smpai nk kna wt kje2x cm 2. agk2x la. tiap2x hri wt bnda yg sma kot. HURGHHH ! @_@
ANYWAY, see ya in the next post, mybe something special 4 thr readers, Bubye, Assalamualaikum...

Tuesday, December 6, 2011

Bulan yg Penuh Pressure @_@

Assalamualaikum.... (sbgai seorang Islam bgi la salam dulu kn ??)
Dri start cuti skolh hri 2, aku dh start ade klas kt SIGMA ONE. 1 subjek 2 jam, tpi aku amek 2 subjek jer (subjek yg aku down) physic ngn addmath. Bgi aku laa, addmath lgi sng dri physic kot ? (BAPAK SUSAH KOT PHYSIC ! adohhh ) jdi tiap2x hri aku study 4jam. 2 jam utk physic, 2 jam utk addmath. Start dri pkul 8.30am - 1pm (bygkn cuti2x skolh kna bgun pkul 7.50am utk siap2x g klas ~ LEMAH btol laa ) abs tusyen jer aku pon jln la kaki blek umh sbb dkat jer umh ngn SIGMA ONE tuu.. blek2x jer, tgk dlm sinki pinggan pnuh, aku yg bsuh. adek2x bising lpar nasik, aku tgk periuk nasik ksong, msk nasik, tgk dlm washing machine, bju pnuh, aku pon dgn ksbaran yg tggi, kuar g jemo bju. Lps abs sumer kje, aku pon naek ats, bukk Wi-Fi, bukk lptop, bukk bku rjukan, (hfon mau ade tpi, sng hello2x) wt la assigment yg tah ckgu amek dri mna. BNYK SIOT !!!! gilaaa laaaa. naek pgsan aku, nk gila pon ade gk. PESEN DIA (kata ckgu physic, hahaha) wt msa skrg, bwu 1 aku wt, 2 pon x abs g. Ade lgi 7 assigment kot ?? hummm. ape bley wt, utk dpt kjyaan kna usaha laa. Lps dpt keje elk ikot suker aty aku la ape yg aku nk wt pon kn ?? X ke gitu ? haha. Dh la kang aku citer pnjg2x kt cni x siap assigment aku. DAAAAA SEE YA IN THE NEXT POST : ) 


( sblum 2, kowg nk tawu cne aku study/wt assigment? cm ny laa)

Friday, September 23, 2011

Tutti Fruity Nyum Nyum...

Hye dudes ! Smlm lps maghrib troz aku,my mum, pikah ngn adam g Tutti Fruity..Kbtulan smlm befday adek aku Pikah ~~ So mak aku blnja la kita owg Yogurt Tutti Fruity...heheheh...abs RM60++ hehehe mum yg supply x pe laa.. mmg sdp giler laa...Actually bnde 2 bukn eskrem pon, tpi yogurt yg dh di'freez'kan.. (smpoi x ayt aku ? BM melambung) Aku mlz nk cite pnjg2x kowg pegi la sndri dn feel the experience eating Tutti Fruity.. ok2x laa...BYEEEE...SEE YA IN THE NEXT POST ORAITE ?? =)

-wanhsbm95-
-24/9/2011 9.08am-

Tuesday, September 6, 2011

Purple love ??



kowg nk tawu gmbr ape kt ats ny ?? ny la purple love...Ok aku cite siket psl Purple Love ny k ? Nma yg agk simple tpi isi dia sgt sweet,lawak,n ade mksud...Citer ny mengisahkan tentang seorang lelaki yg brnama Pasha
        
Pasha Ungu sbgai Pasha      

        
 




Selamat Hari Raya !!

Lupa plak aku nk ucp SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN...aku ikhlas tau minx maaf ny...klau sapa2x ade clap ngn aku, don;t worry, aku bukn jnis pmpuan yg pndendam yg suka simpan...JUST TAKE IT EASY~~ but ! sori, open house aku dh abs..hehehe...tggu raya haji insyaallah...
OKIE DOKIE ! BYE..

-wanhsbm-
-6/9/2011 9.06pm-

Sunday, July 31, 2011

Bulan Puase dh dtg !

Assalamualaikum...
Bulan puasa dh msok dlm diari aku...SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ~~
nk citer apa eaa ? x de ape kot..mlz la nk citer2x ny..sbb puase kn ny..kna igt ! 
ok2x ckup2x lahh...bye..assalamualaikum...

-wanhsbm95-
-1/8/2011 2.42pm-