BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, December 13, 2011

Babysitter / Owg gaji ???

Assalamualaikum...
Skunk ny dh msok 2-3 mggu aku jga adik aku. Mklumlah, adk aku tusyen, aku pon ade klas, so aku kna jga adk aku laa. Mama g kje, ayh g kje (kdg2x outstation)  aku la yg amek tggungjawab diowg dua. Ape yg aku wt ?? jap eaa aku bgi list
* adk aku mnum air, tggl cwan (aku kutip,basuh)
* adk aku mkn nsik, tggl pggan (aku kutip,basuh)
* adk aku mndi, tggl tuala (aku kutip,jemur)
* adk aku bukk bju merata2x (aku kutip,bsuh)
* adk aku nk mkn nsik (aku msk nsik,msk lauk)
* blek tusyen, ada 2 bkul kain dlm washing mchne (aku jemur)
* dapur bersepah (aku kmas)
Bnyk lgi sbnr yg aku wt. Dh sape pon x nk TLG ! TLG SEPAHKAN ade laaa. Pnt la aku cm ny. Aku bukn kawen lgi smpai nk kna wt kje2x cm 2. agk2x la. tiap2x hri wt bnda yg sma kot. HURGHHH ! @_@
ANYWAY, see ya in the next post, mybe something special 4 thr readers, Bubye, Assalamualaikum...

Tuesday, December 6, 2011

Bulan yg Penuh Pressure @_@

Assalamualaikum.... (sbgai seorang Islam bgi la salam dulu kn ??)
Dri start cuti skolh hri 2, aku dh start ade klas kt SIGMA ONE. 1 subjek 2 jam, tpi aku amek 2 subjek jer (subjek yg aku down) physic ngn addmath. Bgi aku laa, addmath lgi sng dri physic kot ? (BAPAK SUSAH KOT PHYSIC ! adohhh ) jdi tiap2x hri aku study 4jam. 2 jam utk physic, 2 jam utk addmath. Start dri pkul 8.30am - 1pm (bygkn cuti2x skolh kna bgun pkul 7.50am utk siap2x g klas ~ LEMAH btol laa ) abs tusyen jer aku pon jln la kaki blek umh sbb dkat jer umh ngn SIGMA ONE tuu.. blek2x jer, tgk dlm sinki pinggan pnuh, aku yg bsuh. adek2x bising lpar nasik, aku tgk periuk nasik ksong, msk nasik, tgk dlm washing machine, bju pnuh, aku pon dgn ksbaran yg tggi, kuar g jemo bju. Lps abs sumer kje, aku pon naek ats, bukk Wi-Fi, bukk lptop, bukk bku rjukan, (hfon mau ade tpi, sng hello2x) wt la assigment yg tah ckgu amek dri mna. BNYK SIOT !!!! gilaaa laaaa. naek pgsan aku, nk gila pon ade gk. PESEN DIA (kata ckgu physic, hahaha) wt msa skrg, bwu 1 aku wt, 2 pon x abs g. Ade lgi 7 assigment kot ?? hummm. ape bley wt, utk dpt kjyaan kna usaha laa. Lps dpt keje elk ikot suker aty aku la ape yg aku nk wt pon kn ?? X ke gitu ? haha. Dh la kang aku citer pnjg2x kt cni x siap assigment aku. DAAAAA SEE YA IN THE NEXT POST : ) 


( sblum 2, kowg nk tawu cne aku study/wt assigment? cm ny laa)

Friday, September 23, 2011

Tutti Fruity Nyum Nyum...

Hye dudes ! Smlm lps maghrib troz aku,my mum, pikah ngn adam g Tutti Fruity..Kbtulan smlm befday adek aku Pikah ~~ So mak aku blnja la kita owg Yogurt Tutti Fruity...heheheh...abs RM60++ hehehe mum yg supply x pe laa.. mmg sdp giler laa...Actually bnde 2 bukn eskrem pon, tpi yogurt yg dh di'freez'kan.. (smpoi x ayt aku ? BM melambung) Aku mlz nk cite pnjg2x kowg pegi la sndri dn feel the experience eating Tutti Fruity.. ok2x laa...BYEEEE...SEE YA IN THE NEXT POST ORAITE ?? =)

-wanhsbm95-
-24/9/2011 9.08am-

Tuesday, September 6, 2011

Purple love ??



kowg nk tawu gmbr ape kt ats ny ?? ny la purple love...Ok aku cite siket psl Purple Love ny k ? Nma yg agk simple tpi isi dia sgt sweet,lawak,n ade mksud...Citer ny mengisahkan tentang seorang lelaki yg brnama Pasha
        
Pasha Ungu sbgai Pasha      

        
 




Selamat Hari Raya !!

Lupa plak aku nk ucp SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN...aku ikhlas tau minx maaf ny...klau sapa2x ade clap ngn aku, don;t worry, aku bukn jnis pmpuan yg pndendam yg suka simpan...JUST TAKE IT EASY~~ but ! sori, open house aku dh abs..hehehe...tggu raya haji insyaallah...
OKIE DOKIE ! BYE..

-wanhsbm-
-6/9/2011 9.06pm-

Sunday, July 31, 2011

Bulan Puase dh dtg !

Assalamualaikum...
Bulan puasa dh msok dlm diari aku...SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ~~
nk citer apa eaa ? x de ape kot..mlz la nk citer2x ny..sbb puase kn ny..kna igt ! 
ok2x ckup2x lahh...bye..assalamualaikum...

-wanhsbm95-
-1/8/2011 2.42pm- 





Sunday, June 5, 2011

Kawan OH Kawan....

Ayat yg slalu kita dgr :
''shes/he's my ex-gf / ex-bf "



Perkataan yg slalu wt kita happy :
I LOVE YOU
I MIZZ YOU


Bnda yg slalu tpu kita :
cinta monyet




Tpi 1 bnda yg slalu kita dgr :
KAWAN


Tpi jrg kita jmpa :
" dia 2 ex-KAWAN sy "


SEBAB KAWAN TIADA NOKTAHNYA....


-wanhsbm95-
-6/6/2011 12.30pm-



Sunday, May 22, 2011

EXAM WEEK !!

skunk ny aku mkin bz doee...dh 3 mggu aku amek xam..[ result ? Tuhan je yg tawu..] stakat ny aku dh abis paper Chemis, Addmath, B.Melayu, English, Mod Math, PAI, and Sejarah...yg bkal nyusul is Physic n IT [ maklum lahhh, dak IT la ktakan ]
OK CHAU ! NK STUDY [ gedik ckp nk study ] hahaha
BYE SEE YAA IN THE NEXT POST <3

-wanhsbm95-

-23 May 2011 1.56pm-

Monday, May 2, 2011

Homework la weyh !! haha

hye peeps !! lme x post ? (yeke?? i'm not sure)  tah laa...serabut pala aku skrg ny..x abs2x HWORK n HWORK...bosan aku...smpai x smpt nk wt bnde lenn..aku skrg ny mmg bz gle smnjk pndah ny..beban ! (+ i miz my dad) sume hwork sje skunk ny...bosan la sbut hwork ny..smpai naek mluat..k laaa, nk smbung WAT HWORK !! bubye... <3

-wanhsbm-

-2/5/2011 8.44pm-

Thursday, April 28, 2011

Keep Updating

lme x update blog ny...bz ngn skolh, umh, kje blom lgi la..suami pown blom lgi..hehehe..mlz nk nulis sbnr..tpi nk tgk aku tlis berjela?? mse aku mrh arr..time 2 nk maki hamun pown..haahaha..x de la maki sgt sbnrnya, plg kuat pown bngang,bodo ngn bngox jerr..haha..chau lu, update ny pown bgi ckup syrat je..daaa!!!

-wanhsbm-
-28/4/2022 10.30pm-

Wednesday, April 13, 2011

Masalah kau ! Pk la sndri !

aku ngh bara ny ! mslh kau pk la sndri..nk mrh2x aku plak..pkwe kau yg pkse aku...pehal kau ! 2 la..pandai sgt kapel laen ! pas 2 nk bsg2x kt aku..AMIK P ! ade aku keysah..?? aku mlz tlis bnyk2x, kang  maki sume ade..bla2x ! buang mse !


-wanhsbm95-
-13/4/11 6.19pm-

Thursday, April 7, 2011

No More agkt2x ! Time 4 Study !

skunk ny aku mlz dh nk pk psl sape2x..x de abg agkt, adk agkt 2 ade laa, but not always..mse utk aku STUDY ! aku dh dpt surt dri skolh mnytakan 'bermula dari 10 April 2011, para pelajar dikehendaki pulang pada pukul 2.40' adohh...pch pala aku dgr..! tpi dh nk wt cne..gpown nk SPM..force ur self...keje skolh berduyun, cuti rya pown x sdr, tgk2x je esk dh rya..hummm...mlz nk tlis bnyk2x..hahaha..2syen plak...adoii...dh la..bubye ! c ya in the next post ! <3 u !


-wanhsbm95-
-7/04/2011 3.20pm-

Thursday, March 24, 2011

Mohon Ampun Aku....

minta ampun aku, atas keslhanku, minta ampun aku, atas dosa2x ku...

aku bukn siapa2x, aku hnya manusia, yg x lps dri kslhan...

ku srhkan, hdup ku pda-MU, Tuhan ampuni aku, ku mmhon pda-MU..
.

tunjukkan jalanMu...

ayat ny yg pling brmkna wt aku mgkin ?? tpi stiap kali aku tgk ayt ny, aku msti nnges...aku ade abg agkt yg sgt aku syg..SUMPH ! aku syg gla kowt kt dia..tpi aku tawu ade yg lgi brhak utk amk dia..aku juz adk dia yg jdi tmpt dia cite mslh...BUT ! aku sonok sbb bley dpt abg sbaik dia...OMG ! aku rse cm aku pmpuan plg bhgia kt dnia ny (only in certain time) ape pown, thnx abg sbb jge adk ngn baek, thnx sbb ske wt adk snyum, thns sbb sudi aggp adk cm adk abg sndri, n thnx sbb sudi syg adk ! I <3 U !! mmuahx !

-wanhsbm95-
-25/3/11 11.56 am-


Saturday, March 12, 2011

Kenduri Oh Kenduri...

aip ! arigato gozaimas ! ummm...nk cite pe ary ny ? tgk la title kt ^..Kenduri Oh Kenduri..smnjk aku blek kelantan ny (tmpt kezen2x aku la) msti la bnyk knduri..sbb aku dduk pon area2x umh family aku..bnyk gila doe knduri ! tpi aku mmg suka knduri ny..bukn sbb mkan, tpi situation dia, RMAI SIOT..2 yg bez 2..an pling penting MASE NY LA AKU NK GNA KMHIRAN AKU AMIK GMBR GNA NIKON D90...  Ok chalo baby...nk cyap2x g knduri la..
BUBUI ! lupe nk cita..aku dpt abg agkt bawu yg sgt de baeks!! hahaha !
orait..BUBUI !!


-wanhsbm95-
-13/3/11 12.09pm-

Friday, March 11, 2011

Setelah Berkurun Lamanya...

dh bape lma aku x update blog aku?? ntah la..x kira pown..perkembngn trbaru ? x brapa nk kmbg sgt dh 'kowt'..(pasan!) stkat ny, bley la aku ngam sket2x ngn kwn2x bwu aku..tpi skolh aku bnyk dating, luar pgr dating, lm klas dating..sabut pala nengok ! tpi aku ny jnis "steady aku" hehehehe.. sbgai credit utk kowg, kn aku dh lma x update..tdi smpat aku posing2x sket..hehe..amik la gmbr ny..


-aku ny bukn cun pown, tpi 2 pos plg abs comey la aku bley wt...hak5-


-gmbr ats ngn bwh x sme tau..borink??-


-peace yoo!-


ummmm..nk tlis ape lgi eaa? sbnrnya aku suka tlisan ny..comey siot ! bulat2x..cm aku jugk..hahahahaha..ok, chau lu...do something to get some benefit..hehehe

-wanhsbm95-
-11/3/2011 7.52pm-


Sunday, February 20, 2011

Ke Sekolah Baru !

dri HIGHSCHOOL BM ke SMK PUTERI ke SMK DATO' AHMAD MAHER
sush sbnrnya tuka2x skolh ny..huhuhhuhu..10sion kowt..dh la kwn x brapa nk mrapu sgt,x mcm kwn2x lma aku..NK BLEK PENANG ! 
x de idea larhh weyh !



-ny la badge skolh bwu aku-



-wanhsbm95-



Wednesday, February 16, 2011

Akhirnya !

Akhirnya ? akhirnya apa ? akhirnya dpt jugk aku wt new post stlah 2 minggu trgndala..hahaha ! hummm...balek kampung ny mmg la bez..tpi ade gk x bez nya mcm TUKA KWN, TUKA SKOLH, PNDH UMH dll.. sumph aku rndu kgkwan aku suma ! hummm...cm mna pon aku kna jmpa gk kgkwan aku ! x tawu nk tulis ape dh.. bak kata zizan 'aku dh x de idea'


bye

-wanhsbm95-
-16/2/2011 5.54pm-

Thursday, January 27, 2011


Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

- NY UTK HMPA SMUA (AZWEEN,ALIEA,ANIS N HANIS)-

My Laz Day Wif My Fren :(

hari ny laz day aku kt heskul n yg pling pnting LAZ AKU NGN KNGKWAN AKU..
mcm2x da lm hati, sebak,sdeyh,nk nngis (mmg nngis dh pown).. au x pnh jmpa kwn sebaek depa,kwn 'se'setia depa,kwn 'se'jwg depa..hahaha.. aku dh x tawu nk ckp pa dh..SUMPH AKU SDEYH GILA.. 
ape yg pling aku trharu is depa wt cm mna x tau n diorg dh bgi bear ny kt aku.. !!


-tq kowg..comeyh sgt10x-

aku mmg trharu la weyh..pling x thn skly msa peluk..TUHAN je yg tawu btapa sdeyh nya aku...tingat msa dlu2x..sebak kowt...AKU NK KNA TGGL RMAI KWN, TPI HMPA JUZ NK KNA TGGL AKU JA...(jdi ksmpulnnya jgn la sdey2x k!)  anywy aku nk hmpa twu yg 


AKU SAYANG HAMPA SGT100X !!
(kepada kwn baek aku AZWEEN,ALIEA,ANIS, N HANIS aku x kn lupa hmpa..cyalah !)
ok baekk...!! (hahahaha) c yaa in the next post !


-wanhsbm95-
-27/01/11 6.10pm)

Tuesday, January 25, 2011

G Maen Bowling + Lepak2x + Gelak2x

hari ny aku g men bowling ngn kengkawan aku (nk tawu sape ?? Aliea,Azween ngn Kimi) Maen 2 game pown nya berejam ! dri kol 3.30 smpai 5.30 ! nya la lma ! tpi x borink sbb ade Kimi..bley sembg2x..smbl amik2x gmbr, menerai cmera dia 2, mnerai cmera dia ny (dh kowg bgimaku try la,,haha, cmera sndri x bwk)  pas 2 g foodcourt g mkn (sori eaa, kami x mmpu, so foodcourt je la yg bley pown) lps ny aku dh x bley kuar ngn kowg cm ny dh..! SDEY ARR ! ps ny aku dh x bley kuar tgk wyg ngn kowg, kuar mkn2x ngn kowg, cndict2x ngn kowg, men bwling ngn kowg ! OMG sush siot nk lupa sume 2 ! but anywy, aku x kn lupa kowg ! SEYEZ ! 2 JNJI AKU ! AKU X KN LUPA KWN2X AKU (AZWEEN,HANIS,ANIS,ALIEA,KIMI N MARYAM) 


i wanna say that I LUV U


owk, 2 je stkt ny ! BUBUI ! c yaa in the next post !


-wanhsbm95-
-25/01/11 8.34 pm-

Saturday, January 22, 2011

Nk Nangis !!

whuaaaa.. !! aku x pnh rse cm ny seumur hdup aku...n aku rse cm ny sbb 'DIA'...
aku nk 'DIA' tawu


* aku SAYANG kamu
* aku RINDU kamu
* aku SAKIT ATY dgn kamu
* aku HLG SBAR dgn kamu


kamu nk tawu ape tndakan aku ?? aku akn wt x tawu je kt 'DIA' !! aku mlz nk cntct 'DIA'..
biar la dia nk ckp pe pown..aku tawu dia x pnh pk kan aku !! n sbb 2 dia bley wt aku mcm2x..


-wanhsbm95-
-23/01/11 3.23 pm-





Bengang ??? Memang Pown !

aku bengang ngn sowg mmat ny..x pyh dsbut nma la..cian dia..aku smnjk 2 mnjak ny slalu 10sion.. !! bnyk gk owg psan psl pngai aku.. bila aku 10sion, ak start nk nnges sowg2x (gile ker ? mmg pown !), dia start nk mrh2x owg x tntu psl (ksian kowg kn ?? sorii), start nk krung lm bilik sowg2x..tpi bila aku cita kt owg, owg ckp mmg kita akn rsa bnda 2..slh sowg aku laa..mmg sksa bila rsa bnda yg cm ny ! ade mmat ny..aku syg dia sgt2x.. aku x nk gtawu kowg apa relationship aku ngn dia (yg pnting kitaowg x kapel) aku strt knl dia dri kwn baek aku la..dia tgk gmbr aku lm hfon kwn aku, n kbtulan aku ngh on call ngn kwn aku mse 2..dia pown minx 6ber fon aku..smpai skrg kitaowg cntct.. DIA yg akn wt aku gelak. DIA yg akn wt aku nnges, dan DIA laki 1st yg brani mrh aku.. bila aku 10sion dia akn wt aku gelak !! dia ckp dia rela korbnkn awek dia utk aku.. (so sweet..huk5) mcm2x lgi laa..smpai owg wt andaian  mcm2x psai dia ngn aku ( hmpa suka wt cita tau !! ) tpi skrg dia dh berubh kowt..aku x awu sma da psai aku @ khndak dia sndri.. DIA dh x mcm dlu..aku mmg bengang gila ngn dia..lau ye pown x suke kn aku,,gtawu je la..aku x kesah la..tpi bila owg ckp cm 2 kt dia tawu nk MARAH..Aku mlz nk cita pnjg2x..kang jdik laen..so 2 la sdikit sbnyk post aku utk kali ny..


-wanhsbm95-
-23/01/11,12.01 am)

Friday, January 21, 2011

Farewell Bersama Kawan2x !!

hari rabu 2 aku g skolh..tiba2x je dpt tawu yg khamis 2 cuti sbb thaipussam..ape lgi !! troz plan ngn kengkawan g jusco.. esk 2 pkul 2.30 aku smpai depan wayang..kengkawan aku suma dh tggu..Hanis,Aliea,Azween,ngn Kimi.. diorg dh tlg beli tiket wyg dh kt aku..(kowg nk tawu cite ape??) diorg beli tket KHURAFAT  pkul 4.15 pm pnye sbb pkul 2.30 nya show dh abs..smntara tggu show start, kita owg g foodcourt dlu...g mkan2x,sembg2x,gelak2x..(ade ke gelak kt foodcourt?? KITAOWG KESAH APE!!) pas 2 tggu Marina smpai..dia ngn Nabilatul g round 1 jusco,dh penat round kitaowg g TGV..(nk wt ape??) nk koyak tiket laa...dh msok dlm panggung 2, agk rmai la jugk makhluk Tuhan kat situ..yg kami suma bley berebut seat !! yg si Kimi snyp je kt hujung 2..hahahahaha !! Dh puas berebut seat, lampu pown pelan2x mula padam..mula2x bley la gelak sbb ade iklan abg rmbut kmbang pkai tong kat kaki jalan mcm nk pijak kami..hahaha..Pas 2 mula la debaran dia..mcm2x pe'el aku tgk..lagi si kwn aku sowg ny (Azween).. dia nya tkut, smpai spnjg cite dia ttup mata smbl ckp kt owg sblh dia (aku tkut !!) hahahahaha...mula2x aku bley la steady, pas 45 mnit, aku mula nk agkt tgn, nk ttup muka..tpi lau aku ttup muka rugi la byr rm11..baek aku ttup mulut spya aku jerit owg x dgr sgt..hahahaha....Yg kwn sblh aku (Hanis) kalut nk kuar panggung..owg suma wt kesah x kesah ngn dia,dia wt akai nk bluetooth lgu la ape la...pdhal x mo tgk !! yg Nabilatul plak smpai nanges2x tgk..2 mnnujukkan cita Syamsul Yusof ny mmg seram !
ny la Syamsul Yusof yg hnsem 2..huk5

sori..ade iklan sket..hehehe..smbung yg tdi...owg dlm panggung jerit bgai nk rak !! trmsok aku..hehehe..sbb gile SERAM !! kalau ade 3d n dia twrkan tiket juz RM 1..aku x kn beli !! cri na'as nmanya..nk suh cabot jntung ! itu je la kowtt..bnyk sgt dh cite ny...

OWK..BYE..C YAA IN THE NEXT POST ^_^
-wanhsbm 21/01/11-
 

Sunday, January 16, 2011

Sekolah Oh Sekolah.....

aku ade mslh skunk ny... mslh X TAWU nk pegi skolh mna...
mmg mslh sgt2x...mak aku suh check website smk******...
OMG... x nk arrghh aku skolh cm 2...dgn budk yg dpat 8a juz 6 owg...aku bukn nk memilih tapi ape yg diowg wt smpai juz 6 owg yg dpt 8a...
xnk arr aku skolh cm 2...!! so skunk ny aku ngh pk aku nk msok skolh mne ny...

 pa pown...skolh ny yg pling bez wt aku !!